V médiach

Občianske združenie HANA chce pomáhať riešiť problém týrania žien – 27.10.2014

Autorom nasledujúcej správy je agentúra TASR. SME do nej nezasahovalo.

Spišská Nová Ves 27. októbra (TASR) - Členky Občianskeho združenia (OZ) HANA v Spišskej Novej Vsi pripravili otváraciu konferenciu pre odbornú a laickú ...

Spišská Nová Ves 27. októbra (TASR) - Členky Občianskeho združenia (OZ) HANA v Spišskej Novej Vsi pripravili otváraciu konferenciu pre odbornú a laickú verejnosť. Jej hlavnou témou je násilie páchané na ženách v intímnych vzťahoch. Táto konferencia predstavuje prvý krok v úsilí o nadviazanie multiinštitucionálnej spolupráce v meste Spišská Nová Ves a okolí. Jej cieľom je, aby sa odborníčky a odborníci z jednotlivých inštitúcií a profesií stretli, spoznali a mali jedinečnú možnosť podeliť sa o svoje skúsenosti s riešením prípadov násilia páchaného na ženách, informovala TASR Danica Adamčíková z OZ HANA.

Zámerom združenia je vytvoriť priestor pre zdieľanie príkladov dobrej praxe a vytvorenia silnej a efektívnej siete pomoci. Konferencia sa bude konať v stredu 29. októbra o 10.00 h v budove AB na Štefánikovom námestí v Spišskej Novej Vsi v zasadačke na prvom poschodí.

Organizácia tejto konferencie je možná vďaka projektu Poradenské Centrum HANA v Spišskej Novej Vsi, ktoré vzniklo za finančnej podpory Ministerstva vnútra SR a Nórskeho finančného mechanizmu v rámci programovej oblasti Domáce a rodovo podmienené násilie, zdôraznila Adamčíková. Organizátori veria, že sa podarí rozprúdiť podnetnú diskusiu a posunú sa bližšie k spĺňaniu minimálnych európskych štandardov Rady Európy pre špecializované podporné služby pre ženy. Rovnako tak veríme, že nastal čas jasného vyjadrenia nulovej tolerancie násilia v našom meste, uzavrela Adamčíková.

tasr

V prípade reakcií na správu alebo žiadostí o korekcie kontaktujte, prosím, vydavateľa správy na www.tasr.sk
http://agentury.sme.sk/c/7460666/obcianske-zdruzenie-hana-chce-pomahat-riesit-problem-tyrania-zien.html